HSB op Facebook
Airplane
Plaats order:

Internationaal

 

DIENSTEN INTERNATIONAAL

Vanuit het hoofdkwartier in Amsterdam verzorgt HSB Worldwide Express uw internationale koerierszendingen. Wereldwijd binnen 24 tot 48 uur. Daarbij bieden we u diverse opties en bovendien een service die ontzorgt.

 

Tarieven

Voor de meest gangbare internationale bestemmingen binnen en buiten Europa hanteren wij een standaard tarievenlijst. Deze kunt u vrijblijvend bij ons opvragen via e-mail of telefonisch. De tarieven zijn afhankelijk van de bestemming en het gewicht of omvang van uw zending.
 

Speciaal tarief of tijdelijk contract?
Heeft u veel zendingen naar een vaste bestemming? Dan adviseren wij u graag over de mogelijkheden van een speciaal tarief. Dat kan ook in de vorm van een tijdelijk contract. Bijvoorbeeld als u vanwege een beurs of ander evenement in een korte periode veel zendingen naar een internationaal adres nodig heeft. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Tweede levering
In het geval van een verkeerd adres of afwezigheid van de ontvanger moet er een tweede levering plaatsvinden. Daarbij komen helaas altijd extra kosten kijken, meestal de helft van het gewone aflevertarief. Mocht een tweede levering nodig zijn, dan overleggen we altijd met de ontvanger om uw extra kosten zo laag mogelijk te houden.

 

Gewicht tot 24kg
Internationale zendingen mogen per colli (doos/pakket) niet zwaarder zijn dan 24 kilogram. Een pakket dat zwaarder is, kan zowel in Nederland als in het buitenland door de koerier geweigerd worden.

 

Volumegewicht
In het geval van internationale zendingen heb je te maken met beperkte laadruimte in vliegtuigen en vrachtwagens. Een zending die qua massa niet zo omvangrijk is, kan toch veel ruimte in beslag nemen. Daarom wordt het tarief gebaseerd op het zogenaamde volumegewicht. Het volumegewicht berekent u door de lengte, breedte en hoogte (in centimeters) van uw zending te delen door 5000 (lxbxh/5000). Soms is het volumegewicht hoger dan het daadwerkelijke gewicht van uw zending, soms lager. Het hoogste gewicht wordt in rekening gebracht. Wij lichten u altijd zo goed mogelijk van te voren in als u te maken krijgt met volumegewicht.

Aflevertijden
Internationale zendingen worden niet altijd standaard de volgende dag geleverd. De aflevertijden zijn afhankelijk van de bestemming. Zelfs binnen Europa doet een zending er heel soms meerdere dagen over. Wij doen ons best om altijd de kortst mogelijke levertijd te waarborgen. Voor informatie over levertijden kunt u altijd contact met ons opnemen.

Spoed
Internationale spoedzendingen, vooral naar landen buiten de Europese Unie, lopen onderweg soms vertraging op. Dit heeft meestal te maken met de douane. Daarom verstrekken wij liever geen garanties over afleverdata. Er kan immers iets altijd misgaan, wat wij niet direct kunnen oplossen.

 

Uw zendingen zijn bijzonder belangrijk voor ons en wij willen ze met de grootste zorg verschepen. Goede communicatie is dan essentieel. Als u een internationale spoedzending bij ons boekt, raden wij u daarom aan om altijd eerst even met ons te bellen.

 

Zendingen die voor een bepaalde tijd op een bestemming in het buitenland moeten zijn, kunnen eventueel met een speciaal transport worden vervoert. Hiervoor geldt meestal niet het gangbare tarief. U kunt ons altijd bellen over de mogelijkheden en tarieven.

Proforma invoice

Zendingen die naar landen buiten de EU gaan, moeten voorzien zijn van een proforma invoice. Dit is een speciaal document waarop enkele informatie over de inhoud van het pakket staat vermeld. Zonder dit document loopt uw zending vrijwel zeker vertraging op bij de douane. Wij zijn altijd bereid de proforma invoice voor u op te stellen en bij de zending te voegen. Daarvoor hebben wij de volgende informatie nodig:

 

-       het telefoonnummer van de ontvanger

-       de volledige adresgegevens van de ontvanger

-       een beschrijving van de goederen

-       de waarde van de goederen

-       het gewicht dan wel volumegewicht van de zending

 

Goederentoeslag
Voor de meeste bestemmingen buiten de Europese Unie geldt een goederentoeslag. Deze toeslag is voor sommige bestemmingen mede afhankelijk van de waarde die op de proforma invoice staat. Wij adviseren daarom altijd de waarde van de zending die u op de proforma invoice vermeldt zo laag mogelijk te houden.

Verzekerd versturen
Als u zeer belangrijke of waardevolle goederen naar het buitenland wilt verschepen, kunt u er altijd voor kiezen de zending extra te verzekeren. In geval van schade of vermissing, wordt de waarde van de zending uitgekeerd. Wilt u van deze service gebruik maken? Vraag dan naar de mogelijkheden en additionele kosten.

Direct contact

020 - 6155111 - Amsterdam
076 - 5446850 - Breda
051 - 3654650 - Heerenveen
038 - 4540515 - Zwolle

Track

Nationaal

Ons dienstenaanbod is overzichtelijk, eenvoudig gestructureerd en herkenbaar. Het is niet moeilijk daaruit de juiste keuze te maken die naadloos aansluit bij wat u als de klant wenst.

Lees meer

Internationaal

Voor de meest gangbare internationale bestemmingen binnen en buiten Europa hanteren wij een standaard tarievenlijst. Deze kunt u vrijblijvend bij ons opvragen middels een e-mail of telefonisch contact.

Lees meer